Ayurveda, Helsinki

Ayurveda on maailman vanhin luonnonmukainen terveydenhoitomenetelmä, joka perustuu intialaiseen Veda-tietoperinteeseen. Kaikki ayurvedan menetelmät ovat luonnonmukaisia. Kehon ja mielen kokonaisuus huomioidaan hoidossa koko ajan ja ruokavalio on tärkeä osa hoitoa.

Ayurvedan mukaan täydellinen terveys tarkoittaa täydellistä tasapainoa. Kehon kyvyssä parantaa itse itseänsä tärkeintä on fysiologian, mielen ja tunteiden sopusointu. Kun opimme tuntemaan oman yksilöllisen keho-mieli - tyyppimme ja sen hetkisen epätasapainon, voimme ennaltaehkäistä sairauksia ja määritellä hoidot jo syntyneisiin ongelmiin.

Ayurvedan mukaan pulssissa kulkee informaatio koko kehosta: jokainen solu lähettää sydämeen oman ainutlaatuisen signaalinsa verenkierron välityksellä. Nämä erilliset signaalit yhdessä muodostavat pulssin. Pulssi ei ole pelkästään veren virtausta ja sydämen sykettä. Sen avulla määritellään kehon tasapainotila – mikä on yksilön luontainen tila ja nykyinen tila.

Pulssiluennan perusteella annetaan yksilöllisiä ohjeita ruokavaliosta, päivärytmistä, yrttivalmisteiden käytöstä, liikunnasta jne.

Sofianovassa Ayurveda -konsulttina toimii sairaanhoitaja Heli Jurvanen.

Sofianovassa on myynnissä laaja valikoima ayurvedisiä (MAV) tuotteita. Valikoimastamme löytyy mm. erittäin suosittuja Neem -valmisteita.