Ayurveda, Helsinki


Ayurveda on maailman vanhin luonnonmukainen terveydenhoitomenetelmä, joka perustuu intialaiseen Veda-tietoperinteeseen. Aikojen kuluessa pirstoutunut ja osittain hävinnyt Ayurveda palautettiin 1980-luvun alussa alkuperäiseen muotoonsa ja länsimaiselle ihmiselle ymmärrettäväksi. Tämä suuntaus tunnetaan nimellä Maharishi Ayurvedana (MAV).

Kehon kyvyssä parantaa itse itseänsä tärkeintä on fysiologian, mielen ja tunteiden sopusointu. Kun opimme tuntemaan oman yksilöllisen keho-mieli - tyyppimme (prakriti) tai siinä syntyneen epätasapainon (vikriti), voimme ennaltaehkäistä sairauksia ja määritellä hoidot jo syntyneisiin ongelmiin. Täydellinen tasapaino on täydellinen terveys.

MAV:n mukaan pulssissa kulkee informaatio koko kehosta. Pulssiluennan perusteella annetaan yksilöllisiä ohjeita ruokavaliosta, päivärytmistä, yrttivalmisteiden käytöstä, musiikkiterapiasta, fyysisistä harjoituksista jne. Maharishi Ayurveda -konsultit ja -lääkärit osaavat pulssinluennan taidon perusteellisen koulutuksen ja kokemuksen perusteella.

Kaikki menetelmät ovat luonnonmukaisia. Kehon ja mielen kokonaisuus huomioidaan hoidossa koko ajan. Ruokavalio on tärkeä osa hoitoa. Se määräytyy keho-mielityypin, vuodenajan, epätasapainotilan, ruoansulatustehon yms. mukaan. Maharishi Ayurveda sopii kaikille omasta ja perheensä terveydestä kiinnostuneille.

Sofianovassa Ayurveda-konsulttina toimii Heli Jurvanen.

Sofianovassa on myynnissä laaja valikoima ayurvedisiä (MAV) tuotteita. Valikoimastamme löytyy mm. erittäin suosittuja Neem -valmisteita.