Heli Jurvanen.jpg

Heli Jurvanen

Maharishi Ayurveda-konsultti (Bachelor of Maharishi Ayurveda 1999), sairaanhoitaja (AMK).

Olen työskennellyt ayurvedan parissa yli kaksikymmentä vuotta. Valmistuin Maharishi Ayurveda -hoitajaksi Valkenburgissa Hollannissa 1995.  Sen jälkeen työskentelin ayurveda-hoitajana manner-Euroopan Ayurveda-hoitoloissa, mm. Bad Ems, Saksa; Valkenburg, Hollanti ja Seelisberg, Sveitsi.

Jatkoin kouluttautumista, ja valmistuin Maharishi Ayurveda -konsultiksi Tatarstanissa 1999 (Bachelor of Ayurveda). Kouluttajina oli intialaisia Ayurveda-lääkäreitä ja vaidyoita sekä länsimaisia ayurvedaan perehtyneitä lääkäreitä.

Terveydenhoidon parista minulla on kaksi tutkintoa: sairaanhoitaja (AMK) vuonna 2011 ja kuntoutuksen ohjaaja (AMK) vuonna 2016. Olen työskennellyt sairaanhoitajana ja konsultoivana sairaanhoitajana. Lisäksi minulla on laillistetun hierojan koulutus ja muutaman vuoden työkokemus hierojan työstä.

Käytän ayurvedisessä terveysneuvonnassa kaikkea osaamistani, jotta saisit parhaat eväät itsehoitoon. Tutkin asiakkaan pulssia lukemalla (ks. ayurveda-esittely). Tämän tiedon, esitietolomakkeen ja tapaamisessa käydyn keskustelun perusteella annan yksilöllisiä ohjeita ruokavaliosta, päivärytmistä, yrttivalmisteiden käytöstä ja liikunnasta.