Osteopatia, Helsinki

 

Osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön manuaalinen hoitomenetelmä

Osteopaattinen hoito auttaa hyvin niska-, hartia-, ja selkäkivuissa, huimauksessa, päänsäryissä, leukanivelten alueen kivuissa, sekä työ- ja urheiluperäisissä rasitusvammoissa. Akuuttien vammojen ja leikkausten jälkihoidossa osteopaattisella käsittelyllä voidaan nopeuttaa paranemista. Myös migreenin ja astman hoidossa osteopatialla on saatu hyviä tuloksia muun hoidon tukena. Osteopaatit voivat hoitaa myös vatsan alueen toiminnallisia vaivoja tai voivat kohdistaa hoidon pään alueelle. Osteopaattinen hoito sopii kaikenikäisille, myös odottaville äideille.

Osteopatialla voidaan myös ennaltaehkäistä vaivojen kehittymistä. Pitkittyneet oireet ovat jo hätähuuto kehossa: yrittämällä tukahduttaa niitä särky- ja kipuylääkityksen avulla ne vain painuvat syvemmälle ja muuttuvat pahemmiksi ja vakavimmiksi vaivoiksi.

 

Osteopaattinen hoito alkaa potilaan haastattelulla ja tutkimisella


Osteopaatin vastaanotto alkaa potilaan tilan arvioinnilla. Tutkimuksessa arvioidaan nivelten liikkuvuutta, lihasjännitystä, ryhtiä, oireiden sijaintia sekä kivun voimakkuutta. Riittävillä esitiedoilla ja potilaan tutkimisella varmistetaan hoidon turvallisuus ja tehokkuus. Vastaanotolle tultaessa on hyvä ottaa mukaan hoidettavaan vaivaan liittyvät lääkärinlausunnot.  Osteopaatin on hyvä tietää myös potilaan lääkityksestä.

Hoidossa käsitellään niveliä, lihaksia, lihaskalvoja sekä hermoja ympäröiviä kudoksia. Hoidon tavoitteena on normalisoida nivelten liikkuvuutta, vähentää lihasjännitystä, lievittää kipua ja parantaa aineenvaihduntaa. Osteopaattisen hoidon vaikutukset tulevat esiin muutaman päivän sisällä hoidosta. Parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi hoidon jälkeen kannattaa välttää kovaa fyysistä rasitusta.

Osteopaattisen hoidon ansiosta liikkuminen helpottuu ja keho palautuu nopeammin rasituksesta. Hoito rauhoittaa autonomisen hermoston toimintaa, joka on häiriintynyt kovan stressin, kivun tai sairauden takia. Osteopaattinen hoito voi vähentää kipulääkityksen tarvetta ja siten ehkäistä liialliseen lääkkeiden käyttöön liittyviä haittoja.

Osteopaatit kuuluvat Valviran ylläpitämään valtakunnalliseen terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin.

Sofianovan osteopaattina toimii Jonna Blomqvist.