Taina.png

Taina Alakulppi

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija. Koulutettu hieroja. Toinen perustajista ja pääopettajista Kiinalaisen lääketieteen Akatemiassa.

Olen suorittanut Suomessa kolmen vuoden mittaisen perinteisen kiinalaisen lääketieteen akupunktiohoitajan tutkinnon, minkä jälkeen jatkoin opintojani vielä kaksi vuotta yhdessä alan arvostetuimmista kouluista, Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa. Kiinassa perehdyin tarkemmin yrttilääkintään, ihotaueihin, gynekologiaan, onkologiaan ja terveyden ylläpitoon. Lisäksi opiskelin kiinalaisen lääketieteen klassikkokirjallisuutta ja qi gongia, sekä harjoittelin kolmessa eri sairaalassa eri puolilla Pekingiä. Tällä hetkellä suoritan maisterin opintoja kiinalaisesta lääketieteestä.

Kiinalaisen lääketieteen hoitomuotoja ovat mm. akupunktio, yrttilääkintä,  kuivakuppaus, moxibustio ja guasha. Lisäksi hoitaja tarkastelee asiakkaan ruokavaliota ja elämäntapoja kokonaisuutena. Suomessa pääasiallinen hoitomuoto on akupunktio, ja hoidan potilaitani myös kosmeettisella akupunktiolla.

Tarjoan myös Dien Chan Zone kasvorefleksologiaa, mikä on alun perin Vietnamilainen refleksologiamuoto. Kasvorefleksologia on hyvä vaihtoehto neuloja pelkääville akupunktion sijaan.

Kielet: suomi, englanti, ruotsi, kiina.