Vyöhyketerapia, Helsinki

Tunnevyöhyketerapia ® (TVT)

Tunnevyöhyketerapia ® (TVT) on lempeä koko kehon hoitomuoto, jossa huomioidaan ihminen kokonaisvaltaisesti. Kokonaisvaltaisessa ajattelussa nähdään kehon lisäksi myös tunteiden, ajatusten ja tunneperimän vaikutus hyvinvointiimme. Tätä kaikkea hoitamalla voivat mieli, tunteet ja keho avautua toimimaan tasapainossa ja harmoniassa keskenään.

Tunnevyöhyketerapiahoito on rentouttavaa koko keholle tehtävää painelua tai hierontaa, jossa avataan hellästi vyöhykeradoilta esiin nousevia tukoksia. Näin aktivoidaan kehon omat parantavat voimat sinun käyttöösi. Hoidossa käydään myös läpi kehon heijasteita klassisista vyöhykejärjestelmistä kuten jalkaterästä, kämmenestä ja korvasta.

TVT:lla on helpotettu onnistuneesti mm. pienten vauvojen ja lasten vaivoja kuten vatsakipuja, koliikkia, ummetusta, virtsatie- ja yökasteluongelmia sekä uniongelmia. Vyöhyketerapia auttaa myös mm. uupumukseen ja stressiin, hormonaalisiin vaivoihin, niska- ja hartiasärkyihin, selkäkipuihin sekä erilaisiin kehon jännitystiloihin.

Toisinaan tuntuu siltä, että omat voimat alkavat hiipua, jatkuvat tulehduskierteet rasittavat kehoa ja olo on kauttaaltaan raskas. Tällöin on hyvä pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan oman kehon ja sydämen puhetta ja tarjota itselleen lepohetkiä. TVT on toimiva, kehoasi kunnioittava lempeä hoitomuoto ja ennen kaikkea loistava tapa ennaltaehkäistä sairauksia sekä ylläpitää tervettä, energistä ja tasapainoista elämää.

Lisäksi TVT on mitä ihanin apu raskausajan vaivoihin. TVT-hoidoilla on helpotettu mm. raskausajan liitos- ja selkäkipuja, uniongelmia sekä synnytyspelkoja.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

  • Mistä tietää onko vauvan itkuisuus ’normaalia’?
  • Entä miten tulkita vauvan sanattomia viestejä kun on kyseessä esikoinen eikä ole kokemusta ’vauvakielestä’?
  • Mistä tietää onko vauvalla kehojännityksiä tai jopa kipuja?

Jokaisen vauvan kohdalla on opittava juuri tämän vauvan viestikieli ihan alusta. Kuitenkin on olemassa joitakin yleisiä vauvojen yleisiä viestejä, jotka on suhteellisen helppo oppia. Koska vauvojen viestikieli on ensisijaisesti kehollista ja liittyy usein kehon välittömiin tarpeisiin (nälkä, väsymys, kuivuus/märkyys, kylmyys/kuumuus, syli/hellyys/ihokontakti) pystyy viestikieltä opettelemaan hyvin tarkkailemalla sitä mitä vauvan keholla/ kehossa tapahtuu.

Kun tuot vauvasi vyöhyketerapiahoitoon tarkistan, ettei hänelle ole jäänyt raskaudesta ja/tai synnytyksestä jännitystiloja kehoon. Joskus nimittäin voi käydä niin, että joko raskausaika, synnytys tai molemmat ovat olleet äidille stressaavia. Tällöin on mahdollista, että vauva on saanut oman osansa äidin stressihormoneista ja on alkukuukausina itkuinen ja jännittynyt. Vyöhyketerapiahoidolla voidaan laukaista jännitystiloja tehokkaasti sekä äidiltä että vauvalta. Älkääpä siis äidit unohtako itseänne kun varaatte vauvallenne hieronta ajan. Varatkaa samalla aika myös itsellenne ja vaikka koko perheelle!

Vyöhyketerapeuttisella vauvahieronnalla voidaan hellästi ja tehokkaasti helpottaa itkuisen vauvan oloa. Yleensä 1-3 käyntikertaa riittää rentouttamaan vauvan (ja vanhemman)! Samalla puhumme juuri sinun vauvasi viestikielestä ja opettelemme yhdessä sitä tulkitsemaan.

Katso lisää: https://doulapiia.wordpress.com/vyohyketerapia/

Vyöhyketerapia raskausaikana

Raskaana ollessa naisen keho toimii eritavalla kuin normaalisti: verimäärä joka virtaa suonissa lisääntyy merkittävästi, nivelet ja ligamentit muuttuvat joustavimmiksi, vatsan paino saattaa mutkistaa selkärankaa huomattavastikin, aineenvaihdunta muuttuu yleensä jotenkin – toisilla nopeutuu, toisilla taas hidastuu. Koska yhdeksän kuukautta on kehon isoille muutoksille suhteellisen lyhyt aika, naiset kokevat monesti erilaisia epämukavuuksia ja jopa kipuja raskausaikana. Esimerkiksi alkuraskauden hajuherkkyys ja pahoinvointi on kehon tapa luoda optimaaliset olosuhteet vauvalle kasvaa ja kehittyä: keho yrittää pitää loitolla/poistaa sinne kertyneitä myrkkyjä ja epäpuhtauksia.

Raskausaikana naisen keho on, kaikista näistä muutoksista johtuen, erityisen herkässä tilassa. Tämä taas vaikuttaa myös naisen mieleen, joka sekin herkistyy.

Vyöhyketerapiahoito yleisesti

  • Edistää/tasapainottaa aineenvaihduntaa ja edesauttaa siis epäpuhtauksien poistumisessa
  • Lisää kehon hapenottokykyä kun veri virtaa paremmin. Lisähappi poistaa kivuntuntemuksia ja yleinen hyvinvoinnin tunne lisääntyy.
  • Lisää kehon parantajahormonien kuten oksitosiinin ja endorfiinin määriä ja näinollen edistää paranemista ja lisää hyvän olon tunnetta. Tämä saattaa vaikuttaa loppuraskaudessa myös synnytyksen käynnistymiseen!

Säännöllinen vyöhyketerapiahoito koko raskauden ajan lisää hyvinvointia, poistaa kipuja ja kolotuksia, vaikuttaa suotuisasti tulevan synnytyksen kulkuun, auttaa sopeutumaan kehon muutoksiin sekä ennen että jälkeen synnytyksen!

Sofianovassa vyöhyketerapiaa antaa Piia Jokela-Nuoranen.

Kurkista etusivullemme: Piia järjestää syyskaudella myös vauvahieronnan peruskursseja.